понеділок, 18 квітня 2022 р.

ТЕСТ: ЯКІ ДВЕРІ ВИ ВІДКРИЄТЕ? ДІЗНАЙТЕСЬ, ЩО ПРИХОВУЄ ВАША ПІДСВІДОМІСТЬ

 Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому певні кольори у нас асоціюються з конкретними почуттями та емоціями? Наприклад, як з’явилися вирази «позеленіти від злості», «почорніти від горя» або «почервоніти від гніву»? Вчені багато років шукають взаємозв’язок між кольоросприйняттям людини і її психічним станом. І за цей час з’явилися цікаві теорії щодо цієї теми.

Ми на собі перевірили одну з таких теорій і тепер пропонуємо це зробити вам.

Всередині ХХ століття вченими був виявлений зв’язок між емоціями людини і різними кольорами. Експеримент показав, що такий підхід є актуальним для почуттів, пов’язаних зі спогадами. На думку дослідників, навіть якщо сама людина ще не визначилась зі своїм ставленням до події, її підсвідомість уже знає точно, позитивний цей спогад або негативний. Пропонуємо вам перевірити теорію на собі. Подумайте про якусь подію з вашого життя і виберіть колір, який найбільшою мірою асоціюється з ним.

Вибрали?

Тоді дивіться результати

Червоний

Якщо ви вибрали червоні двері, отже, на думку дослідників, вами опанувало дуже сильне враження і обов’язково позитивне. Пережитий захват, радість, момент закоханості — все це може наштовхнути на червоний колір.

Жовтий

Жовтий вибирають при менш яскравих, ніж в першому випадку, спогадах, які все ж несуть позитивний настрій. Легкі і світлі думки про щось добре, хороше, чи то посмішка випадкового перехожого, допомога колеги або розквітла квітка на підвіконні. Подібні переживання асоціюються з жовтим кольором. Можливо, вся справа в його сонячності.

Зелений

Якщо ваш вибір припав на зелені двері, отже, подія, про яку ви подумали, несе легкий смуток: дрібні невдачі і образи, які заподіяли душевний дискомфорт. Підсвідомість класифікує вибраний вами спогад як не дуже приємний.

Синій

Сині двері приховують найпохмуріші моменти, від одного спогаду про які стискається серце. Подібні думки можуть травмувати психіку, стати причиною безсоння. Єдине правильне рішення в такому випадку —якомога швидше забути про ці події.

До слова, ті ж висновки були зроблені з іншого досвіду. Дітям видали набори олівців і попросили їх намалювати щось гарне і негарне. Кольорове рішення у малюків з різних країн співпало: для виконання гарної картини вони вибирали теплі і чисті кольори, в більшості випадків червоний і жовтий.

Чи підтвердилася теорія в вашому випадку? Які кольори у вас асоціюються з позитивним і негативним?

Немає коментарів:

Дописати коментар